Video Aspect Ratio: 9:4

Energie neutraal met PuriVent

Nieuwbouw woningen energie neutraal vóór 2030!

Energie neutraal wonen (BENG)

Vanaf 2021 is er door de Rijksoverheid een nieuwe BENG regeling ingesteld voor nieuwbouwwoningen. Door deze nieuwe BENG regeling is het niet meer mogelijk om een gat naar buiten te boren om je lucht naar buiten af te voeren, hierdoor is de afzuiging met een conventioneel ventilatiesysteem verleden tijd. Het is verplicht om de lucht te recirculeren. 


De nieuwe regelgeving verbiedt een luchtafvoer voor afzuigkappen naar buiten vanuit de woning. De regelgeving heeft als doel om woningen een stuk milieuvriendelijker te maken en zo in te spelen op de toenemende vraag naar duurzaamheid. Een conventionele afzuigkap, die dus warme lucht naar buiten afvoert, draagt niet bij aan warmtebesparing en is daarmee niet duurzaam. Dé oplossing voor deze regelgeving zijn recirculatie afzuigkappen. Recirculatie afzuigkappen met een geavanceerd plasmafilter zijn de toekomst. De filters maken een afvoer naar buiten overbodig. Ook reinigen de filters niet alleen de typische kookgeuren zoals andere standaard filters doen. Ook gaan de filters: sigarettenrook, pollen, bacteriën, fijnstof, geurtjes, virussen en schimmels tegen. De filters zijn de toekomst voor het energie neutraal bouwen, maar ook voor de mensen die gevoelig zijn voor ‘schadelijke en vieze lucht’.

Voordelen energie neutraal

Lage energie kosten

Lage energiekosten

Warmte behouden

Behoudt van warmte

Goed klimaat in de woning

Goed klimaat in huis

PuriVent filter in uw woning?

geen luchtafvoer naar buiten nodig met een PuriVent fiilter

U heeft geen mogelijkheid tot een luchtafvoer naar buiten?

Geen afvoer naar buiten nodig, waarmee u voldoet aan de BENG richtlijnen.
Flexibiliteit in de keuken met PuriVent filters

Niet afhankelijk zijn van een luchtafvoer kanaal in uw keuken?

De afzuigkap kan overal in uw keuken geplaatst worden. Dit geeft flexibiliteit bij het inrichten/ontwerpen van uw keuken.
Nooit meer filters vervangen met een PuriVent filter

Nooit meer de filters in uw afzuigsysteem vervangen?

De PuriVent filters zijn onderhoudsvrij. Dit betekent dat u ze niet hoeft te vervangen. Dit scheelt veel tijd, geld en energie. U plaatst het filter in het afzuigsysteem en heeft er 10 tot 15 jaar geen kijk meer naar.

Kwaliteit van uw afzuigsysteem behouden?

Met een PuriVent filter in het afzuigsysteem, wordt het achterblijvende vet 'koud verbrand'. Hierdoor blijven er geen vetresten in het filter zitten, waardoor uw afzuigsysteem zijn werking behoudt.
Lucht recirculatie

Kookgeuren, bacteriën en virussen tegen gaan?

Verwijdert tot wel 99% van alle kookgeuren. Maar verwijdert ook pollen, allergenen, bacteriën en virussen die vrij komen tijdens het koken! Hierdoor geniet u dagelijks van schone lucht in de woning.
Energie besparen met een PuriVent filter

Energie besparen?

Alle warme lucht die normaal naar buiten geblazen wordt, zal nu door het PuriVent filter gereinigd worden. Hierna wordt de lucht weer schoon de ruimte in geblazen. Hierdoor gaat er geen warm gestookte lucht verloren.

Geen luchtafvoer naar buiten mogelijk?