Hoe schoon is de lucht?

Het belang van zuivere lucht

Maak van jouw afzuigkap een geavanceerde luchtreiniger!

'Lucht is niet te zien, daarom denken we vaak dat het wel goed/schoon zal zijn' 

Zo met het blote oog is lucht natuurlijk niet te zien. Toch is het van wezenlijk belang dat de lucht die we inademen schoon en gereinigd is. Gemiddeld ademt een mens 12-14 keer per minuut wanneer we wakker zijn en 6-8 keer per minuut als we slapen. 

Bij elkaar opgeteld is dat 15.840 ademhalingen per dag.

Erg belangrijk om schone lucht binnen te krijgen.

Het belang van gezonde lucht

Wat adem ik in?

Wat adem ik in?

De lucht binnen bestaat uit een mengsel van stoffen. Vaak zijn dit stoffen als CO2, vocht, schimmels, fijnstof, koolmonoxide en vluchtige organische stoffen. Het is belangrijk om jezelf te beschermen tegen een ongezond binnenklimaat. 
Gezondheidsproblemen door vervuilde lucht

Gezondheidsproblemen

Omdat we niet bezig zijn met lucht en we er vaak geen rekening mee houden, weten mensen vaak niet goed wat vervuilde lucht met je gezondheid kan doen. Zo kunnen er bijvoorbeeld verschillende gezondheidsproblemen optreden, als:

  1. Hooikoorts
  2. Astma
  3. Allergieën
  4. Hoofdpijn
  5. Jeukende ogen
  6. Benauwdheid
Steeds hogere CO2-uitstoot

Hogere CO2-uitstoot

Met name door de toenemende CO2-uitstoot hebben we helaas te maken met steeds slechtere kwaliteit lucht. Het beste wat we kunnen doen om toch schone lucht in te ademen, is het ontdoen van vervuilde deeltjes in de lucht.

Een gezonder binnenklimaat?

Het is van belang om aandacht te geven aan de luchtkwaliteit in je woning. Vooral om dat de woning vaak de plek is waar we de meeste tijd doorbrengen. Om te voorkomen dat er veel vocht, schimmels en andere bacteriën in de lucht blijven, is het belangrijk om constant te ventileren. Om nou de hele dag een raam open te doen in de winter, is ook niet mogelijk. Een beter alternatief is daarom het recirculeren van de lucht, waardoor de warme lucht in de woning behouden wordt. Het behouden van warme lucht, maar toch een gezond binnenklimaat is mogelijk.

Wat is een PuriVent filter?

Wat is een PuriVent filter?