Welkom in het Servicecentrum van PuriVent 📝💬

De zekerheden van een PuriVent filter

5 jaar garantie

Door het filter te registreren ontvangt u maar liefst 5 jaar garantie. U kunt het filter registreren door hier te klikken.

Registreren is erg gemakkelijk.

Keurmerk

Het filter is uitvoerig getest door externe partijen en voldoet aan alle strenge veiligheid- en kwaliteitseisen. Alle filters hebben daarom een VDE keurmerk.

Certificaat

Het filter is uitvoerig getest op de uitstoot van Ozon. Alle filters hebben een IUTA certificaat en hebben dus geen uitstoot van Ozon.

Energiekosten reizen de pan uit

Wat is het energieverbruik van de filters?

Onze filters recirculeren de lucht terug de ruimte in en dus niet met een afvoer naar buiten. Zo hou je al je warme (of koude) lucht binnen. De PuriVent filter heeft een ruimteluchtreiniging van maar liefst 1000 m3/h. De investering in een PuriVent is inderdaad hoger maar in vergelijking kijkt met de levensduur is dit filter zelfs goedkoper ÉN veel efficiënter! 

  • 1000 m³ / h ruimteluchtreiniging
  • Primaire spanning: 210 - 230 V, 50 Hz
  • Secundaire spanning: HS ca. 5KV, 10W
  • Stroomverbruik : max. 10 Watt
  • Jaarlijks verbruik: max. 3,65 KW
  • Stand-byverbruik: max. 0,5 watt
Het plasmafilter kan bij normaal gebruik ca. 10 jaar blijven zitten. Separate 220V aansluiting Is CE- en TUV-gecertificeerd • Is een zelfreinigend filter.

Veelgestelde vragen over PuriVent

Algemeen

Wat is een PuriVent filter?

Een PuriVent filter is een recirculatie filter voor een afzuigkap waarmee niet alleen de kookluchten volledig worden gezuiverd maar ook pollen, bacteriën en schimmels worden vernietigd, en dat maar liefst 10 jaar lang.

Welk filter moet ik kiezen voor mijn afzuigkap?

Wij bieden 3 verschillende filter series aan. Elke serie is bedoelt voor een ander type afzuigkap. Ook zitten er binnen de series meerdere filters met verschillende afmetingen en afzuig-capaciteiten zo kan je precies de juiste filter voor jou afzuigkap vinden.

Kan ik het filter aanraken als deze in werking is?

Nee! Let op! Wanneer u het filter wil verplaatsen of aanraken, zorgt u er dan altijd voor dat de stekker uit het stopcontact is. Dit om een elektrische schok te voorkomen!

Wat is het energieverbruik van de filters?

De filters recirculeren de lucht terug de ruimte in en dus niet met een afvoer naar buiten. Zo hou je al je warme (of koude) lucht binnen. De PuriVent filter heeft een ruimteluchtreiniging van maar liefst 1000 m3/h. De investering in een PuriVent is inderdaad hoger maar in vergelijking kijkt met de levensduur is dit filter zelfs goedkoper ÉN veel efficiënter!

- 1000 m³ / h ruimteluchtreiniging
- Primaire spanning: 210 - 230 V, 50 Hz
- Secundaire spanning: HS ca. 5KV, 10W
- Stroomverbruik : max. 10 Watt
- Jaarlijks verbruik: max. 3,65 KW
- Stand-byverbruik: max. 0,5 watt

Het plasmafilter kan bij normaal gebruik ca. 10 jaar blijven zitten. Separate 220V aansluiting Is CE- en TUV-gecertificeerd • Is een zelfreinigend filter

Wat is de levensduur van een PuriVent plasmafilter?

Het PuriVent plasmafilter heeft een garantie termijn van 5 jaar en een levensduur van 10 - 15 jaar.

Is een PuriVent plasmafilter energiezuinig?

Een plasmafilter is zeer zuinig. De grootste verdienste zit hem namelijk in het recirculeren van de lucht. Hierdoor blijft de warmte dus in de woning! Tevens verbruikt het filter slechts 10 Watt. Meer informatie is te vinden in de wekelijkse blog of kennisbank van PuriVent.

Is een plasmafilter beter dan afzuiging naar buiten?

Koolstof heeft de eigenschap om vuil en geur op te nemen. Een koolstoffilter kan tot ongeveer 90% van de kookluchtjes uit de lucht filteren. Helaas heb je dan een paar uur later nog last van de spruitjeslucht die niet helemaal weg is gegaan. De koolstoffilter is na ca. 3 tot 6 maanden verzadigd en moet dan worden vervangen, dan doet deze niets meer om de geur te verwijderen.

Dit in tegenstelling tot een PuriVent plasmafilter, deze gaat tot wel 15 jaar mee, onderhoudsvrij! Dat scheelt al snel 30 normale koolstoffilters, verpakkingen, verzendingen, dus ook een veel milieuvriendelijker.

Een koolstoffilter verliest snel zijn werking, dit komt door ophoping van vet en vuil in het filter. Hierdoor neemt de capaciteit af! Dit heeft als gevolg dat je weer met je handen in de afzuigkap moet om het vette filter te vervangen. Niemand heeft natuurlijk zin in vieze vette handen… Met de geavanceerde techniek van een plasmafilter blijft deze actief en blijft de afzuiging hetzelfde. Een mooie bijkomstigheid, je handen blijven ook nog eens schoon.

Plasmafilters maken gebruik van een speciale technologie, waardoor deze in de aanschafprijs duurder zal zijn dan koolstoffilters. Maar is dit in het uiteindelijke plaatje ook echt zo?!
Een PuriVent plasmafilter kost gemiddeld € 500,- , een goedkoop koolstoffilter kost al minimaal € 30,-. Zelfs wanneer er wordt uitgegaan van het goedkoopste koolstoffilter, met de maximale vervangingstijd, ben jij jaarlijks € 60,- kwijt! Na 10 jaar komt dat uit op een totaalbedrag van € 600,-!
Dan hebben we het nog niet eens over de extra vieze klussen en de zorgen van het bestellen van het filter…. Het plasmafilter vereist een grotere investering vooraf, maar betaalt zich aan het eind van de rit zeker terug!

Tijdens het koken ontstaan er allerlei fijnstof deeltjes in de lucht. Een gewoon koolstoffilter houdt deze helaas niet tegen. Met het PuriVent plasmafilter worden tot wel 99% van deeltjes omgezet in zuivere lucht voor uw woning!

Door de nieuwe wet- en regelgeving is het niet meer mogelijk om de afvoer naar buiten te realiseren. Hierdoor ben jij ook niet meer verplicht om je keuken op een bepaalde manier in te richten (denk aan een koof), alleen maar om ervoor te zorgen dat jouw afzuigsysteem naar buiten kan blazen. Dat was toch ook ontzettend vervelend?! Het voordeel van het PuriVent plasmafilter is dat er geen gat naar buiten nodig is, de vrijgekomen kooklucht wordt gerecirculeerd en dus niet naar buiten geblazen. Het is dus mogelijk om jouw keuken in te delen zoals jij dat zelf wilt en het leuke is ook nog, dat er veel warme lucht bewaard blijft in jouw woning wat dan natuurlijk weer leuk is voor je portemonnee! Echter kun je met een koolstoffilter ook de lucht recirculeren.

Is een PuriVent plasmafilter veilig?

De PuriVent filters zijn uitvoerig getest door externe partijen als VDE en IUTA. De filters zijn 100% veilig, van hoogstaande kwaliteit en hebben geen ozon uitstoot!

Ik ruik kooklucht terwijl ik een PuriVent plasmafilter heb aangeschaft?

Het filter verwijderd tot 99% van alle kookgeuren. Het kan natuurlijk altijd zijn dat er een klein gedeelte van de kooklucht langs de afzuigkap/downdraft gaat, daar ontkomen we niet aan. Mocht u de volgende dag de etensgeuren van de dag ervoor ruiken, kan het zijn dat u met veel vet gekookt hebt, waardoor er vet is blijven hangen bij het filter.

Dit kan gebeuren, daardoor adviseren wij om de afzuigkap (minimaal een half uur) na het koken even aan te laten. Hierdoor kan het filter het vet koud verbranden, waardoor u daarna weer kunt genieten van schone lucht.

Ook kan het helpen om een pannetje met azijn op het vuur te zetten en deze lucht door het filter heen te blazen. Binnen no-time heeft u weer schone lucht in huis!

Is recirculatie in nieuwbouw huizen verplicht?

Ja, het is vanaf 2020 verplicht om lucht te recirculeren in nieuwbouw huizen. Dit heeft te maken met de BENG regelgeving. Deze regelgeving stelt dat nieuwbouw huizen Bijna Energie Neutraal Gebouwd moeten zijn. Meer informatie hierover kunt u vinden in de PuriVent kennisbank of de wekelijkse blog van PuriVent.

Wat gebeurd er met de vochtigheid in huis?

Het vocht gaat direct door het filter heen. Zorg er dus voor dat het filter de ruimte heeft om de lucht weer schoon uw huis in te blazen.

Welke afzuigcapaciteit heb ik nodig?

De PuriVent filters hebben verschillende afzuig capaciteiten. Het is van belang dat u een filter met genoeg afzuigcapaciteit kiest. Dit doet u door het checken van de MAXIMALE afzuigcapaciteit van uw afzuigkap. Aan de hand van de maximale afzuigcapaciteit kunt u kiezen welk PuriVent plasmafilter het best in uw afzuigsysteem past.

Waarom is afzuigcapaciteit belangrijk?

Wij adviseren dat het plasmafilter moet matchen met de MAXIMALE afzuigcapaciteit van de afzuigkap.

Dit doen wij om te voorkomen dat er overcapaciteit ontstaat en het filter zijn werking verliest. Overcapaciteit kunt u zien als het ware dat er te veel lucht door het filter heen wordt geblazen dan het filter in werkelijkheid aan kan. Hierdoor filtert het PuriVent filter dus niet alle lucht, waardoor het zijn werking minder goed kan doen.

Veelgestelde vragen over de installatie

Installatie

Hoe plaats ik een filter?

Voor het plaatsen van een friendly PuriVent filter heb je geen technische achtergrond nodig. Zelfs wanneer je niet zo handig bent kun je met onze instructievideo, de extra afbeeldingen en gebruiksaanwijzing het PuriVent filter zelf gaan plaatsen.
Onder aan de pagina kunt u de gebruikershandleiding downloaden. Ook kunt u de QR-code scannen. Deze vindt u op de sticker van uw pakket.

We leggen hieronder de stappen uit bij een afzuigkap met schacht / schoorsteen.
1. Haal de schacht van je afzuigkap af
2. Haal de stekker van de afzuigkap uit de wandcontactdoos
3. Maak de slang los die op de motor aangesloten is en verwijder deze of stop hem dicht
4. Het PuriVent filter wordt met behulp van de meegeleverde adapter rechtstreeks op de uitgang van de afzuigkap motor geplaatst. Wanneer er wat meer ruimte tussen de aansluiting zit kun je eventueel de meegeleverde rubber afdichting gebruiken
5. Je kunt nu de meegeleverde stekker-adapter in je wandcontactdoos steken zodat daarin zowel de stekker van de afzuigkap als de stekker van het filter kan worden gestoken.
6. Plaats de schacht weer terug op de afzuigkap en zorg ervoor dat de gaten aan de zijkant helemaal bovenin zichtbaar zijn (zie foto) hierdoor zal de gefilterde lucht weer je keuken in worden geblazen.

Hoe zet je een PuriVent plasmafilter aan?

Het PuriVent filter werkt met sensoren. Wanneer u de afzuigkap aanzet, zal de lucht door het filter worden geblazen. Door de opgewekte luchtstroom zal het filter in werking treden. Zet u de afzuigkap uit, dan gaat ook het plasmafilter uit. Dit gebeurd geheel automatisch!

Is de installatie eenvoudig?

We kunnen niet vaak genoeg benadrukken hoe gemakkelijk de installatie is. Het filter wordt namelijk geplaatst op de motor van de afzuigkap. De meegeleverde O-ring sluit mooi af. De stekker in het stopcontact en klaar!

Wat zijn de afmetingen van het koppelstuk die wordt meegeleverd?

Het koppelstukje die wordt meegeleverd bij alle SILO modellen heeft een hoogte van 50 mm (=5cm). Het koppelstukje zorgt er voor dat de diameter van 120 mm naar 150 mm gaat, waardoor het filter op ieder afzuigsysteem past.

Is het normaal dat wanneer ik mijn pakket uitpak ik zwarte korreltjes zie?

Het kan gebeuren dat het filter wat zwarte mini korreltjes achterlaat als u het filter uit de verpakking haalt. Vrees niet, er is niets aan de hand met het filter, dit komt omdat de koolstofmat uit miljoenen van die zware korreltjes bestaat en met het verzenden van het apparaat soms wat korreltjes vrijkomen.

Moet ik mijn afvoer naar buiten afdichten als ik een PuriVent plasmafilter aanschaf?

Ja! Met een PuriVent plasmafilter kies je ervoor om lucht te gaan recirculeren. Hierdoor hoef je geen warme lucht meer naar buiten te blazen, maar zorg je ervoor dat de lucht gefilterd en schoon terug de kamer in geblazen wordt.

Het filter is (gedeeltelijk) kapot, wat nu?

Gelieve NOOIT een (gedeeltelijk) kapot filter te plaatsen. U heeft een garantietermijn van 5 jaar. Zorg er voor dat u het filter geregistreerd heeft en neem dan direct contact met ons op.

Kan het filter ook in een downdraft systeem geplaatst worden?

PuriVent biedt een oplossing voor ALLE afzuigsystemen. Dit geldt dus ook voor een downdraft afzuigsysteem. Speciaal voor een downdraft (voor bijvoorbeeld kookeilanden) heeft PuriVent de DOMINO modellen.

Werkt het filter in elke positie?

Het filter kan op elke positie geplaatst worden, zolang deze maar past op de motor van de afzuigkap en de ruimte heeft om de lucht weer schoon de ruimte in te blazen.

Veelgestelde vragen over service

Service

Is overstappen van koolstoffilters naar een PuriVent plasmafilter verstandig?

Zeker weten! De investering vooraf is misschien wat pittig, maar met deze investering heeft u gedurende 15 jaar geen kosten/onderhoud meer en het resultaat is aanzienlijk beter.

Hoelang is de garantie op een PuriVent plasmafilter?

De garantie op een filter is 5 jaar. Wij verzekeren u dus van een goede werking!

Wanneer kan ik mijn PuriVent filter verwachten?

Wanneer u op werkdagen het filter voor 17:00 besteld zal deze de volgende dag bij u in huis zijn.

Waar kan ik de gebruikershandleidingen vinden?

U kunt de gebruikershandleidingen vinden op zowel de website als door het scannen van de QR-code van uw pakket.

Staat uw vraag er niet bij?

Toepasbaarheid van PuriVent filters

Download hier de gebruikershandleiding voor je filter

Silo serie

Domino serie

Carré serie

Staat uw vraag er niet bij?