Nieuwbouw energiezuinige woningen

PuriVent zakelijk
voor milieubewuste bedrijven

Samen zorgen voor verandering

PuriVent, het puntje op de "i" voor BENG en ZEN woningen.

De brancheverenigingen van het Lente-akkoord streven ernaar dat alle nieuwbouw woningen op den duur ZEN zijn, dat wil zeggen minimaal BENG, met uitstekende opleverkwaliteit wat betreft energie en ventilatie, en met de bewoner als uitgangspunt. 

Zo worden er steeds hogere eisen gesteld aan de duurzaamheid van woningen. De ventilatie van woningen is een onderschat maar belangrijk onderdeel van de energiebesparing.

Een conventioneel ventilatiesysteem zuivert de lucht en blaast de warmte naar buiten. Hier gaat jaarlijks enorm veel energie en geld aan verloren. Een recirculatiefilter lost dit probleem grotendeels op en is om deze reden vanaf juli 2020 verplicht.

Besparen

Vanwege het groeiend milieubewustzijn van mensen worden afzuigkappen zonder afvoer dus steeds populairder in nieuwe keukens. Dankzij de filters van PuriVent is er geen luchtafvoer naar buiten meer nodig. Dit zorgt voor een flinke energiebesparing. Een keuken voorzien van een traditionele luchtafvoer afzuigkap blaast per jaar voor zo’n € 100,- euro warme lucht naar buiten.

 

Het stroomverbruik van een PuriVent filter is slechts 15 Watt. Sensoren houden de luchtstroom constant in de gaten. Wanneer het nodig is, schakelt het systeem automatisch in en voert ongewenste elementen in de lucht af.

BELANGRIJK!

Voor lopende- en geplande nieuwbouwprojecten komt ons uitgebreide aanbod van PuriVent filters precies op tijd, want vanaf 2021 moeten alle nieuw te bouwen woningen vrijwel energieneutraal gebouwd worden. 

 Regelgeving

Nieuwe regelgeving verbiedt een luchtafvoer voor afzuigkappen naar buiten vanuit de woning. Voor deze regelgeving zijn recirculatie kappen dé oplossing. Deze nieuwe regelgeving heeft als doelstelling woningen een stuk milieuvriendelijker te maken. Een conventionele afzuigkap, die de warme lucht naar buiten afvoert, draagt niet bij aan warmtebesparing en is daarmee niet duurzaam. Daarom zijn recirculatiefilters in afzuigkappen de toekomst. En dan in het bijzonder filters voorzien van plasmatechniek.

PuriVent filters maken een afvoer naar buiten voor de afzuigkap dus volledig overbodig. De innovatieve filters reinigen niet alleen typische kookgeuren en -dampen, maar ook sigarettenrook, pollen, bacteriën, fijnstof, geurtjes, virussen en schimmels. En omdat deze filters veel meer doen dan enkel het geurvrij maken van vieze lucht, zijn ze een uitkomst voor mensen die gevoelig zijn voor ‘schadelijke en vieze’ lucht.

 

Wij adviseren vakkundig over de vele mogelijkheden en toepassingen van

PuriVent filters in nieuwbouw- en renovatieprojecten. Geïnteresseerd? Vul je gegevens in!

Interessant voor U?

Keukenbedrijven

Bouwbedrijven

Architecten
Woningbouw verenigingen
Renovatie specialisten

Onderhoudsneutraal

Bij een recirculatie-afzuigkap moeten traditionele koolstof recirculatie filters regelmatig vervangen worden, dit is bij de PuriVent filters niet nodig, deze maken gebruik van een koude plasmatechniek en hebben een zelfreinigend actief koolstoffilter. De PuriVent filters hebben een belangrijk voordeel ten opzichte van de standaard koolstof filter modellen op de markt. Deze koolstof filters verzadigen snel en moeten daarom regelmatig worden vervangen. Wel zo’n twee tot drie keer per jaar. Naast terugkerende aanschaf- en installatiekosten is de beperkte koolstoftechniek niet voldoende om bepaalde groepen van fijnstoffen aan te pakken en dragen daarom niet bij aan een gezonder binnenklimaat. Bovendien vergeet de consument vaak de vervanging van het ingebouwde koolstoffilter waardoor een continue goede werking van de afzuigkap en aanvoer van schone lucht niet is gegarandeerd.

"Filters van PuriVent zijn zelfreinigend, onderhoudsvrij en gaan zeer lang mee."

De levensduur van een PuriVent filter is tien tot vijftien jaar, en volledig onderhoudsvrij! Dit is met name interessant voor installatie in huurwoningen van woningbouw-verenigingen. 

Onze filters zijn duurzame producten met uitmuntende energieprestaties en zijn ideaal voor zogenoemde passieve woningen. Vanaf 2030 moeten bij de berekening van het Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC) ook de prestaties van afzuigkappen worden meegenomen. Zo loopt PuriVent vooruit op die regelgeving.

Geïnteresseerd in onze filters?

PuriVent filters op muurkast

Wil je dat wij contact met je opnemen, laat dan even je gegevens achter.

arrow_drop_up arrow_drop_down