PuriVent | DOMINO recirculatie filters

DOMINO modellen

Het DOMINO filter wordt veel toegepast bij kookeilanden waar gebruik wordt gemaakt van een downdraft afzuigsysteem of bladafzuiging, in kookeiland worden ook veel kookplaten met ingebouwde afzuiging geplaatst. Ze zijn geschikt voor afzuigsystemen van 400 tot 1200 m³/h. Met het Domino recirculatie filter hoef je niet onder de vloer door een afvoerkanaal naar buiten te maken, hiermee bespaar je dus enorm op de installatiekosten bij een kookeiland. Het filter kan met een platte buis worden aangesloten om zo veel mogelijk ruimte te besparen. Hij wordt onder de plint van het eiland gemonteerd waarna je er 10-15 jaar geen omkijken naar hebt. Nieuw is de Domino L variant die in het kookeiland in de kast kan worden gemonteerd en direct naar buiten wordt gevoerd. Beide filters blazen de lucht weer je ruimte in en niet onder het aanrecht, daar wil je immers geen vochtophoping hebben.

De DOMINO modellen verwijderen niet alleen kookgeuren, maar zuiveren de lucht die door het filter gaat ook van virussen, bacteriën, pollen en allergenen. Dit verhoogt de totale luchtkwaliteit in je (open) keuken. Het filter zorgt ervoor dat tot wel 99% van de kookgeuren in je keuken verwijderd worden. De PuriVent DOMINO modellen zijn al verkrijgbaar vanaf € 766,-

PuriVent DOMINO model

DOMINO modellen

De DOMINO filters worden veel toegepast bij kookeilanden waar gebruik wordt gemaakt van een downdraft afzuigsysteem of bladafzuiging, in kookeiland worden ook veel kookplaten met ingebouwde afzuiging geplaatst. Ze zijn geschikt voor afzuigsystemen van 400 tot 1200 m³/h. Met het Domino recirculatie filter hoef je niet onder de vloer door een afvoerkanaal naar buiten te maken, hiermee bespaar je dus enorm op de installatiekosten bij een kookeiland. Het filter kan met een platte buis worden aangesloten om zo veel mogelijk ruimte te besparen. Hij wordt onder de plint van het eiland gemonteerd waarna je er 10-15 jaar geen omkijken naar hebt. Nieuw is de Domino L variant die in het kookeiland in de kast kan worden gemonteerd en direct naar buiten wordt gevoerd. Beide filters blazen de lucht weer je ruimte in en niet onder het aanrecht, daar wil je immers geen vochtophoping hebben.

De DOMINO modellen verwijderen niet alleen kookgeuren, maar zuiveren de lucht die door het filter gaat ook van virussen, bacteriën, pollen en allergenen. Dit verhoogt de totale luchtkwaliteit in je (open) keuken. Het filter zorgt ervoor dat tot wel 99% van de kookgeuren in je keuken verwijderd worden.
De PuriVent DOMINO modellen zijn al verkrijgbaar vanaf € 766,-

Waarom een DOMINO model?

Alle PuriVent DOMINO modellen verwijderen niet alleen kookgeuren, maar zuiveren de lucht die door het filter gaat ook van virussen, bacteriën, pollen en allergenen. Dit verhoogt de totale luchtkwaliteit in je (open) keuken. De filters zorgen ervoor dat tot wel 99% van de kookgeuren in je keuken verwijderd worden.

Onze DOMINO modellen recirculeren de lucht in je woning, je verliest tijdens het gebruik van de afzuigkap dus geen warme of gekoelde lucht die anders naar buiten wordt afgevoerd. Dit is dus een extra energiebesparend voordeel. Het recirculatie filter is dus ook ideaal wanneer er geen luchtafvoer mogelijkheid naar buiten aanwezig is.

Alle DOMINO modellen zijn uitgerust met een luchtstroom sensor en worden automatisch ingeschakeld wanneer de afzuigkap aan wordt gezet. Zodra de afzuigkap wordt uitgezet, zal ook het filter automatisch uit gaan.

Alle DOMINO modellen maken gebruik van koude plasmatechniek, deze filters worden door anderen ook wel plasmafilters genoemd. Uniek bij onze filters is de hoogwaardige actieve koolstof die vanuit de defensie industrie komt en exclusief door onze fabriek mag worden gebruikt.

Alle DOMINO modellen zijn door de Instituten VDE en IUTA als absoluut veilig gekeurd en door het Olfasense instituut zijn de filters getest op het filteren van extreme kookgeuren zoals het bakken van vis. Deze geuren worden bij de eerste filtering al tot 95% verwijderd.

Ik wil graag weten welk filter in mijn afzuigsysteem past

PuriVent heeft het grootste assortiment van Nederland!

PVD400

PVD400

 • Maximale afzuigcapaciteit van 400 m3/h.
 • Toepasbaar in afzuigsystemen in kookeilanden, kookplaten met geïntegreerde afzuiging en afzuigunits boven een kookeiland.
 • Automatische in-en uitschakeling door luchtsensor.
 • Getest door VDE, IUTA en Olfasense.
 • Gaat tot wel 15 jaar mee!
PVD800
PVD800
 • Maximale afzuigcapaciteit van 800 m3/h.
 • Toepasbaar in afzuigsystemen in kookeilanden, kookplaten met geïntegreerde afzuiging en afzuigunits boven een kookeiland.
 • Automatische in-en uitschakeling door luchtsensor.
 • Getest door VDE, IUTA en Olfasense.
 • Gaat tot wel 15 jaar mee!
PVD1200
PVD1200
 • Maximale afzuigcapaciteit van 1200 m3/h.
 • Toepasbaar in afzuigsystemen in kookeilanden, kookplaten met geïntegreerde afzuiging en afzuigunits boven een kookeiland.
 • Automatische in-en uitschakeling door luchtsensor.
 • Getest door VDE, IUTA en Olfasense.
 • Gaat tot wel 15 jaar mee!

Nu ook de DOMINO L-variant!

PVD-L750

 • Maximale afzuigcapaciteit van 750 m3/h.
 • Filter kan verticaal worden gemonteerd.
 • Toepasbaar in afzuigsystemen in kookeilanden, kookplaten met geïntegreerde afzuiging en afzuigunits boven een kookeiland.
 • Automatische in-en uitschakeling door luchtsensor
 • Getest door VDE, IUTA en Olfasense
 • Gaat tot wel 15 jaar mee!
PVD-L950
PVD-L950
 • Maximale afzuigcapaciteit van 950 m3/h.
 • Filter kan verticaal worden gemonteerd.
 • Toepasbaar in afzuigsystemen in kookeilanden, kookplaten met geïntegreerde afzuiging en afzuigunits boven een kookeiland.
 • Automatische in-en uitschakeling door luchtsensor
 • Getest door VDE, IUTA en Olfasense
 • Gaat tot wel 15 jaar mee!

Plaatsen van een DOMINO model

Let op!

In de video laten we slechts 1 situatie zien. Het DOMINO filter is toe te passen in veel meer verschillende situaties.

De voordelen van een DOMINO filter

Icoon geen kookluchtjes

Geen kookluchtjes

PuriVent filters verwijderen de nare kookluchtjes in je keuken zonder de warme of gekoelde lucht in je keuken naar buiten te blazen. Je hoeft dus morgen niet "na te genieten" van het eten van vandaag en de temperatuur binnen blijft hetzelfde.

icoon agenda - levensduur

Lange levensduur

Een traditioneel koolstof filter moeten 1x per 3 tot 6 maanden worden vervangen. Actieve koolstoffilters moeten 1x per 2jaar worden vervangen of opnieuw worden geactiveerd. De PuriVent filters hebben een levensduur van 10-15 jaar, zonder onderhoud!

Icoon flexibel in plaatsing

Flexibiliteit

Met een PuriVent kun je nu de afzuigkap op iedere muur gaan plaatsen, je bent niet meer afhankelijk van een luchtafvoer naar buiten, het maakt ook niet uit welk model afzuigkap of afzuigsysteem je kiest, PuriVent heeft een passend filter, alle met dezelfde voordelen.

Icoon zuivere lucht

Zuivere lucht

Kook- en rook geuren, brandende kaarsen, lichaamsgeuren, fijnstof ontstaan door het koken, bacteriën, pollen, virussen en schimmels zorgen voor problemen met de luchtwegen. Met een PuriVent filter kun je tot wel 99% van de geur en vuildeeltjes uit de lucht halen en zuivere lucht hiervoor terug geven aan je woning.

Icoon kwaliteit en veiligheid

Kwaliteit

Je wilt uiteraard alleen een filter in je woning die op een veilige manier de luchtkwaliteit van je huis verbeterd. Alle PuriVent filters hebben een VDE keurmerk en IUTA certificaat (geen uitstoot van Ozon). Het productieteam in Duitsland zorgt voor deze veiligheid en kwaliteit. Wij zeggen dan ook met trotst MADE IN GERMANY.

Icoon goed voor het milieu

Milieuvriendelijk

Naast het voordeel dat de PuriVent filters de warme (of koude lucht) in je keuken houden hebben ze nog een milieuvriendelijk voordeel. Bij de productie worden alleen recyclebare materialen gebruikt zodat het filter na 10-15 jaar schone lucht te hebben gegeven milieuvriendelijk gerecycled kunnen worden.

Icoon besparen op kosten

Bespaar op kosten

Het oude gezegde “de kosten gaan voor de baten” is  op dit moderne product van toepassing.  Je hebt echter al een PuriVent Filter vanaf
€ 449 dus voordat je het weet geniet je door alle besparingen van de baten en ben je de kosten al snel weer vergeten. Hoe je kosten gaat besparen? lees hier verder.

icoon tijd besparen

Bespaar op tijd

Traditionele koolstoffilters moet je minimaal 2x per jaar vervangen. Een actief koolstoffilter moet je steeds uit de afzuigkap halen en in een oven opnieuw activeren.
Een PuriVent filter is 10-15 jaar lang onderhoudsvrij. Hiermee bespaar je op terugkomende kosten en een hoop tijd.

Icoon besparen op energie

Bespaar op energie

Je gaat met een PuriVent filter direct energie besparen want in het vervolg stuur je niet meer de warme (of koude) lucht naar buiten maar hou je dit binnen, met een lucht afvoer naar buiten zou je anders bij een gemiddelde van één uur koken ca. 10x de inhoud van je keuken naar buiten blazen.