Hoe werkt plasmatechniek?

Hoe werkt plasmatechniek?

Om uit te kunnen leggen hoe plasma techniek werkt in een plasma filter, is het ten eerste belangrijk om te weten wat plasma is.

Plasma is de fase waarin de deeltjes van een gasvormige stof enigszins geïoniseerd worden. Plasma wordt de vierde aggregratietoestand genoemd. Andere aggregatietoestanden zijn bijvoorbeeld: vast, vloeibaar en gas. Om een duidelijk beeld te geven van wat Plasma precies inhoudt, kun je het filmpje hieronder bekijken.


In de PuriVent filters wordt deze methodiek dus toegepast. Door middel van plasma (koude verbranding) worden de deeltjes elektrisch geïoniseerd. Het voordeel van dit proces is dat er geen vetresten aan het filter blijven hangen en het filter daardoor zijn werking niet verliest. Bij een koolstoffilter is dit namelijk wel het geval. Hier worden de vetresten niet koud verbrand en blijven aan het filter zitten, waardoor het filter zijn werking verliest. Dit is ook de reden waarom het filter eens in de drie maanden vervangen moet worden. Plasma filters gaan wél een afzuigkapleven lang mee.

Een veelvoorkomende vraag/opmerking die bij mensen naar boven komt wanneer er gesproken wordt over de plasma methodiek, is dat er een flinke laag ozon vrijkomt, wat dus schadelijk kan zijn voor de mens. Echter is een PuriVent filter uitvoerig getest door verschillende externe partijen, waaruit is gebleken dat de filters zelfs helemaal ozonvrij zijn. PuriVent is een producent, die in tegenstelling tot andere producenten, haar producten door externe partijen heeft laten testen, specifiek op de hoeveelheid uitstoot van de ozon. Dit maakt de PuriVent filters erg veilig.

De PuriVent filters zijn uitvoerig getest op elektrische veiligheid door het VDE-keurmerk. De filters hebben geen onderhoud vanwege hun zelfreinigende systeem. Bovendien hebben ze een laag energieverbruik en kunnen ze op ieder moment achteraf worden ingebouwd.


kerssies
Door

kerssies

op 14 Oct 2022

wij hebben een plasma filter maar vieze luchtjes gaan niet weg

PuriVent Nederland
Door

PuriVent Nederland

op 17 Oct 2022

Goedemorgen, wat vervelend dat het plasma filter niet is wat u ervan gehoopt had, ik weet niet of het een Purivent filter maar mail gerust naar Info@purivent.nl uw gegevens (foto, type afzuigkap/filter) wellicht zien wij wat de reden daarvoor kan zijn.

Reactie plaatsen