De 5 beste tips tegen vieze geur in huis!
03 december 2021 
2 min. leestijd

De 5 beste tips tegen vieze geur in huis!

Gaat u lekker gourmetten met de familie deze kerst? Heerlijk die gewokte gamba’s in knoflooksaus of die geur van bradend vlees. Tijdens het eten is dit natuurlijk geen probleem, maar al snel kom je erachter dat die geur wel heel erg lang in je huis blijft hangen…

Hoe kom je nou naar zo’n leuk feest van de ongewenste geur achterblijvers af? In deze blog geeft PuriVent de 5 beste tips om hier zo snel mogelijk vanaf te komen.

Tip 1: Ventilatie

De meest simpele oplossing is natuurlijk ventilatie. Voordat je naar allerlei schoonmaakmiddelen gaat zoeken, zet eerst een paar uur de ramen tegen elkaar open. Zodat het goed kan door luchten. Let wel op! Het is natuurlijk zonde om tijdens deze koude winterdagen al je gestookte warmte naar buiten te blazen. Om ervoor te zorgen dat laatstgenoemde niet gebeurd, hebben we meer tips voor jullie op een rijtje gezet. Lees maar snel verder.

Tip 2: Azijn

Azijn is een goed middel om de geur te neutraliseren in huis. Azijn heeft de fantastische eigenschap om luchtjes te neutraliseren en absorberen. Breng een pannetje azijn aan de kook en de stank van bijvoorbeeld bak en braadlucht binnen een mum van tijd is verdwenen.

Tip 3: Koffie

koffie

Koffie is niet alleen lekker als je ’s morgens vroeg je bed niet uit kunt komen, maar heeft ook een goede werking tegen vieze luchtjes in huis. Vul een pot met koffiebonen en laat hem op een waxinelichtje branden. Door de warmte onder de pot verspreiden de bonen de geur van de koffie door de kamer heen. Dat neutraliseert dan weer alle andere vervelende luchtjes.

Tip 4: Luchtionisatie

Als je bijvoorbeeld vaak in een stank lucht zit (als je bijvoorbeeld rookt of je partner rookt), kan het een idee zijn om een luchtreiniger aan te schaffen. Dit is natuurlijk goed voor je binnenklimaat, want binnen een mum van tijd is de vervuilde lucht in huis weer helemaal schoon. Het apparaat is niet alleen goed voor het zuiveren van lucht, het dood ook de bacteriën, allergenen, pollen en virussen. Dit helpt dan weer met het tegengaan van allergieën zoals hooikoorts.

Tip 5: Plaatsen van een plasmafilter

Plasmafilters zitten achter het vetfilter van de afzuigkap en zorgen ervoor dat kookgeuren, pollen, bacteriën, allergenen en virussen tot wel 99% worden verwijderd. De volledig gereinigde lucht wordt vrij van geur en met behoud van warme of gekoelde lucht teruggebracht in huis. Zo bespaar je extra op je energierekening. Afhankelijk van de kookintensiteit gaan Plasmafilters ruim 10 tot 15 jaar lang mee en zonder onderhoud!

Soorten plasmafilters

Eigenlijk heeft het filter dezelfde voordelen als beschreven staat bij tip 4. Luchtionisatie door middel van een luchtreiniger is vaker een duurdere oplossing dan het plaatsen van een plasmafilter.

Mocht u na het lezen van deze tips nog steeds de vervuilde lucht niet uit uw huis krijgen, neem dan gerust contact op. Wij zoeken een passende oplossing om uw woning weer ‘geur-neutraal’ te krijgen!

Reactie plaatsen