Energierekening gemiddeld huishouden stijgt met €550
22 oktober 2021 
1 min. leestijd

Energierekening gemiddeld huishouden stijgt met €550

Het zal jullie vast niet ontgaan zijn. Door de dreigende tekorten in gas reizen de energieprijzen in korte tijd de pan uit…
Er zijn allerlei theorieën de wereld in gebracht hoe het kan dat deze prijzen zo snel kunnen stijgen. Een ding is zeker, de prijzen zijn aan het stijgen en gaan wellicht in de toekomst alleen maar meer stijgen. Het is dus belangrijk om te gaan kijken naar mogelijkheden voor het verminderen van het energie gebruik. 

Energiekosten reizen de pan uit


Jullie voelen het waarschijnlijk al aankomen, want daar kunnen wij gezamenlijk voor zorgen. Dat is namelijk het mooie aan een geavanceerd recirculatiefilter voor je afzuigkap.  

Door het plaatsen van een PuriVent recirculatie filter in jouw afzuigkap, ga je namelijk direct energie besparen. Hoe dat kan? Nou, je stuurt geen warme lucht meer naar buiten. In plaats van de warme lucht tijdens het koken naar buiten af te voeren, hou je dit lekker warm in je huis. ♨️

Dan is het natuurlijk wel belangrijk dat de lucht goed gezuiverd wordt. Laat dit nou net geen probleem zijn voor dit geavanceerde plasmafilter. 🌍💨

Misschien klinkt het in eerste instantie nogal vaag, want hoeveel energie ga je nou daadwerkelijk besparen met zo’n filter in het afzuigsysteem? Dit is en blijft natuurlijk lastig te meten. 

Daarom hebben we een leuke situatieschets. Ga er even vanuit dat je de hele familie te eten krijgt tijdens eerste kerstdag. Je staat in de familie bekend om je geweldige kookkunsten, dus je ontkomt er niet aan om weer flink uit te pakken. Je bent dan al snel minimaal 1 uur bezig met koken. Vaak laten we de afzuigkap dan nog veel langer aanstaan om de kookluchtjes uit de ruimte te verwijderen, laten we dus zeggen dat de afzuigkap iedere dag minimaal 1 uur aanstaat.

Wist je dat als de afzuigkap 1 uur aanstaat, hij circa 20 keer de luchtinhoud van je keuken naar buiten blaast? Reken maar uit wat je dus eigenlijk aan energie je huis uitblaast. 

Even kort samengevat:
Aan de stijgende energieprijzen gaan we niet ontkomen. Wel kunnen we er wat aan doen om deze prijzen enigszins laag te houden. Met een PuriVent filter laat je de lucht in je ruimte zuiveren en recirculeren, in plaats van het naar buiten blazen van de warme lucht. 

Wil jij dus een lagere energierekening aan het einde van het jaar? 💸Neem dan eens een kijkje op de website van PuriVent.

Meer van deze leuke tips? Volg onze sociale media!

Tot volgende week! 👋🏻

Reactie plaatsen