3 Tips tegen hooikoorts
01 juli 2022 
2 min. leestijd

3 Tips tegen hooikoorts

Hooikoorts is helaas een aandoening waar wereldwijd miljoenen mensen door getroffen worden. Veel mensen hebben hier ook last van. Veel voorkomende klachten zijn: jeuk, tranende ogen of non-stop niezen. De oorzaak van hooikoorts? Een overgevoelige reactie van het immuunsysteem op allergenen in de lucht. Denk hierbij aan pollen of stof. Wanneer de pollen of stofdeeltjes in contact komen met de slijmvliezen in de neus, lokken ze een ontstekingsreactie uit. Deze reactie zorgt er voor dat je last krijgt van bovengenoemde klachten. Helaas bestaat er geen genezing voor hooikoorts. Echter zijn er wel tips en trucs die de klachten van hooikoorts kunnen verminderen. Vooral in deze lastige hooikoorts periode, willen wij deze graag met jullie delen.

De juiste medicijnen

Een van de beste manieren om hooikoorts te behandelen blijven toch medicijnen. Je hebt deze medicijnen in verschillende vormen. Zo heb je tabletten, capsules of vloeistoffen. Deze pillen werken door zich te richten op de allergie. Het soort pillen wat je neemt is afhankelijk van de ernst van de allergie. Het is dus handig om dit te overleggen en te laten keuren door een huisarts. Dan ontneem je in ieder geval alle onzekerheden.

Extra vitamines

Helaas is er nog geen wondermiddel dat jou gemakkelijk van je hooikoorts klachten kan helpen. Hoewel er dus geen genezing voor hooikoorts bestaat, kan je er wel baat bij hebben om extra vitamines te nemen. Vitamine B12 is een goede vitamine om te nemen voor extra energie. Ook is gebleken dat deze vitamine ontstekingen vermindert. Aangezien hooikoorts een ontstekingsreactie is, kan deze vitamine dus helpen om klachten tegen te gaan. Een vitamine die ook goed kan helpen is vitamine C. Deze helpt vooral tegen niezen en jeuk. Let op! Laat je goed adviseren voordat je begint met het nemen van extra vitamines.

Luchtkwaliteit in je woning

De luchtkwaliteit in je woning is natuurlijk van belang wanneer je pollen en allergenen tegen wil gaan. Wanneer er geen tocht is in je huis, hebben de pollen meer kans om op de grond door je huis te dwarrelen. Mensen die allergisch zijn voor de pollen, weten hoe vervelend het is om op warme lentedagen buiten of binnen te zijn. Het is dus sowieso belangrijk om regelmatig je huis stofvrij te maken. Dit helpt de pollen die stiekem naar binnen zijn gegaan weg te halen. Ook kun je kijken naar een passend airconditioning systeem. Veel systemen hebben een filter die er voor zorgt dat pollen en deeltjes op vangt. Houdt tenslotte je ramen goed dicht als het pollen gehalte in de lucht hoog is. Door deze tips zullen je hooikoorts klachten aanzienlijk verminderen, omdat je minder wordt blootgesteld aan eventuele pollen en allergenen.


Wist je dat?

Het geavanceerde filter van PuriVent niet alleen de kookgeur zuivert? Het filter kan gemakkelijk worden gemonteerd in de afzuigkap, waardoor je van je afzuigkap een geavanceerde luchtreiniger maakt. Het filter filtert tot wel 99% van de pollen en allergenen van de lucht die door het filter heen wordt geblazen. Een bijkomend voordeel hierbij is dat de lucht niet naar buiten wordt geblazen, maar weer schoon gefilterd de ruimte in wordt geblazen. Een goede optie om pollen en allergenen tegen te gaan, zonder dat de lucht naar buiten wordt geblazen.

Reactie plaatsen