Voordelen van een PuriVent plasmafilter
27 juni 2022 
2 min. leestijd

Voordelen van een PuriVent plasmafilter

De voordelen van een plasmafilter

Een plasmafilter is een product waar veel mensen nog niet van gehoord hebben. Logisch ook wel. Het is namelijk niet het eerste waar je aan zal denken als je een nieuwe keuken wil kopen voor je spiksplinternieuwe woning. Vaak wordt het filter dan gezien als een bijproduct van een afzuigkap. Toch is het belangrijk om het plasmafilter eens goed onder de loep te nemen. Een plasmafilter brengt aanzienlijk veel voordelen met zich mee ten opzichte van de traditionele koolstoffilters. Wij leggen je graag uit wat een plasmafilter is en wat voor voordelen het filter met zich mee brengt. 

Wat is een PuriVent filter?

Het zuiveren van lucht tijdens het ventileren, dat zegt eigenlijk in één keer wat het product doet. De PuriVent filters worden zowel op nieuwe als bestaande afzuigkappen geplaatst. Staat u op het punt om de lucht te gaan recirculeren? Dan is PuriVent de beste oplossing in jouw afzuigkap. Het filter reinigt niet alleen de lucht, maar is ook nog eens onderhoudsvrij. Wanneer je 15 jaar lang geen filters hoeft te vervangen, scheelt dat een hele hoop gehannes.

Geen kookluchtjes

Met een PuriVent filter zorg je ervoor dat tot wel 99% van alle geurtjes worden gefilterd. Dit doet het filter zonder dat er verwarmde lucht buiten de woning wordt geblazen. Dit zorgt er voor dat de warme lucht in de woning blijft en er geen onnodige stookkosten verloren gaan. 

10 tot 15 jaar schone lucht

In tegenstelling tot de traditionele koolstoffilters, hoeven de PuriVent filters niet vervangen te worden. Let wel op! Het is namelijk wel belangrijk om je vetfilters regelmatig in de vaatwasser te doen. 

De traditionele koolstoffilters moeten 1 x per 3 tot 6 maanden vervangen worden. Dit kost een hoop tijd, geld en misschien wel het meest vervelend: vieze handen. Een PuriVent filter zet je boven op de motor en klaar is kees.

Flexibiliteit

Een PuriVent filter is op vrijwel iedere afzuigkap te plaatsen. Je bent niet meer afhankelijk van een luchtafvoer naar buiten. Dit geeft een hele hoop vrijheid/flexibiliteit voor het inrichten van je keuken. Je hoeft bijvoorbeeld niet een lang buizen kanaal aan te leggen naar buiten of een koof te maken waarin je de buizen wegwerkt. 

Kwaliteit

Aan het woord plasma hangt vaak een soort angstig gevoel. Je wil natuurlijk een filter in je woning die op een veilige manier de kwaliteit van de lucht in je woning verbeterd. Alle PuriVent filters beschikken over een VDE Keurmerk en IUTA-certificaten. Dit houdt in dat de filters zijn getest op het uitstoten van Ozon. Het productie team in Duitsland zorgt er voor dat de kwaliteit gewaarborgd wordt. Daarom zeggen wij ook met trots Made in Germany.

Besparen

Het oude gezegde: 'de kosten gaan voor de baten' is van toepassing op dit moderne product. Denk bijvoorbeeld aan alle kosten die bespaard worden doordat het filter de lucht weer schoon je huis in blaast. Hierdoor gaat er geen warm gestookte lucht naar buiten. Dit is terug te zien op de energierekening. Ook scheelt het een hoop gedoe en gehannes wanneer je kiest voor een PuriVent filter. Traditionele koolstoffilters moet je namelijk minimaal 2 keer per jaar vervangen. Een PuriVent filter is onderhoudsvrij voor wel 10 tot 15 jaar. Hiermee bespaar je een hoop tijd, moeite en geld. Een koolstoffilter voor bijvoorbeeld een BORA kookplaat met afzuiging is al snel €100,-. Wat betekent dat je na 10 of 15 jaar zo ommenabij €1500,- kwijt bent aan je koolstoffilters. Het PuriVent filter is al verkrijgbaar vanaf €449,-

Verschil Plasmafilter en Traditioneel koolstoffilter

Koolstoffilter
Plasmafilter
Zuigt de lucht naar buiten af, waardoor er onnodig warm gestookte lucht naar buiten wordt geblazen. 
Zorgt er voor dat de lucht gerecirculeerd wordt, waardoor er geen warme lucht verloren gaat. Dit scheelt weer in de portemonnee.
Gaat direct naar het plaatsen al in werking achteruit en is verzadigd na een half jaar tijd.
Filtert de lucht tot wel 99%.
Verbrand geen achterblijvend vet
Geuren, pollen, allergenen, vet en andere grove verontreinigingen worden uit de lucht gefilterd d.m.v. koude verbranding recirculatie.
Filters dienen vervangen en/of gereinigd te worden.
Het filter hoeft 10 tot 15 jaar niet vervangen te worden. Het filter is onderhoudsvrij.
Zijn prijzig in aanschaf.
Zeer laag stroomverbruik (3,5 KW op jaarbasis en 0,5W in standby stand).
Reactie plaatsen