Wat is een PuriVent filter
01 februari 2020 
2 min. leestijd

Wat is een PuriVent filter

Ontstaan van het PuriVent recirculatiefilter

Als je bedenkt hoeveel een huishouden op jaarbasis aan ‘warme en vieze’ kooklucht naar buiten blaast, dan is er nog een schone klus te klaren. Zonde van al die verspilde energie, al helemaal met de huidige energieprijzen. PuriVent is ontstaan uit twee woorden: Purification and Ventilation. Het zuiveren van lucht tijdens het ventileren. Dat zegt eigenlijk in één keer wat het product doet.

De PuriVent filters kunnen op nieuwe afzuigkappen worden geplaatst maar juist ook op bestaande afzuigkappen waar men van afzuiging naar buiten over kan gaan naar recirculatie met het PuriVent filter. Ook is het filter geschikt voor de mensen die nu al een recirculatie afzuigkap hebben en hiervoor nu de traditionele koolstoffilters gebruiken. Deze traditionele filters moeten minimaal 2x per jaar worden vervangen. Het PuriVent filter gaat 10-15 jaar mee en is hierdoor een veel duurzamere oplossing die uiteindelijk voordeliger is, veel beter zijn werk doet en niet 2x per jaar vette handen oplevert.

Schone lucht door plasmatechniek

Het filter is gemakkelijk te plaatsen boven op de motor van de afzuigkap. Door het plaatsen van het filter, kan van de afzuigkap een luchtreiniger gemaakt worden. De werking van het filter is eigenlijk een oud natuurkundig proces. Wetenschappers ontdekten ooit dat elektrisch geladen lucht de verbinding wil aangaan met vaste deeltjes in de lucht. Denk daarbij aan fijnstof, schimmels, bacteriën en pollen. Dit geldt ook voor de kooklucht in de woning. Dat proces wordt in dit filter nagebootst. Hierdoor wordt de lucht in het filter gezuiverd en kan het weer schoon de ruimte in geblazen worden. PuriVent kan op een hele brede manier toegepast worden. Het kan voor zowel een bestaande afzuigkap als een nieuwe afzuigkap.


Milieuvriendelijk recirculatiefilter

De geavanceerde PuriVent recirculatie filters reinigen kook- en andere nare luchtjes én houden de warme of gekoelde lucht binnen. Dat noemen wij milieuvriendelijk koken. Afzuigkappen voorzien van een PuriVent filter hebben niet langer een luchtafvoer nodig naar buiten. Voordeel, geen lelijk gat in de muur van je woning en spijtig voor de mussen maar met een PuriVent filter stook je niet meer voor hun en na het bereiden van een heerlijke maaltijd staat gelukkig niet de hele buurt meer op de stoep die op de geur van je eten zijn afgekomen.

Flexibel koken

Koken kan nu overal, voor vrijwel ieder model afzuigkap of afzuigsysteem is er een PuriVent filter. Zo kun je pas echt flexibel jouw droomkeuken realiseren. Bovendien passen onze filters ook in bestaande afzuigkappen, de luchtafvoer naar buiten vervalt dan. Een PuriVent filter is dus dé ideale oplossing wanneer er geen afvoer naar buiten mogelijk is. Bij steeds meer nieuwbouwwoningen is dit het geval.

Duurzaam recirculatiefilter

PuriVent filters gaan 10-15 jaar mee, ze zijn onderhoudsvrij, besparen veel energie en de gebruikte materialen zijn recyclebaar.

Ons streven is zoveel mogelijk afzuigkappen in woningen te voorzien van een milieuvriendelijk, energiezuinig en duurzaam werkend recirculatie filter dat naast het verwijderen van kookgeuren een belangrijke rol speelt in het behandelen van de luchtkwaliteit van de woning. Zeker in een tijd waar schone lucht een rol speelt in de bestrijding van onder andere corona.


Kort samengevat

Een PuriVent filter is een universeel merk en onafhankelijk recirculatie filter voor afzuigkappen en afzuigsystemen voor huishoudelijk gebruik. PuriVent filters zijn kwalitatief hoogwaardige producten die voldoen aan de hoogste kwaliteit en veiligheidseisen. De filters worden in Duitsland geproduceerd en zijn door het bekende keurmerk VDE goedgekeurd. Ook hebben de PuriVent filters een IUTA certificaat, wat inhoudt dat het filter geen geproduceerde OZON in je woning brengt.Reactie plaatsen