Video Aspect Ratio: 9:4

Nieuwbouw huis en de keuken

Droomhuis gekocht en benieuwd naar de mogelijkheden voor je keuken?

Nieuwbouw huis en de keuken

Droomhuis gekocht en benieuwd naar de mogelijkheden voor je keuken?

Nieuwbouw woning: 'Luchtafvoer naar buiten is verboden'

Het streven is om zo veel mogelijk huizen BENG en ZEN te bouwen. Door dit streven is in 2021 een nieuwe regelgeving van kracht.
Wanneer er een nieuwbouw woning gekocht, is het verboden om een luchtafvoer naar buiten aan te leggen. 
Het is dus belangrijk dat wanneer je een keuken koopt in je nieuwbouw woning, je rekening gaat houden met deze nieuwe regelgeving.

PuriVent filter in jouw nieuwe keuken

Flexibiliteit

Het plaatsen van de keuken in een recent gekochte nieuwbouw woning is natuurlijk spannend en erg leuk! Tegenwoordig zijn bijvoorbeeld kookeilanden, downdrafts en kookplaten met geïntegreerde afzuiging helemaal trending. PuriVent speelt in op deze trend en biedt de mogelijkheid om de afzuigkap op de manier te plaatsen zoals je dat zelf wilt. Niet meer afhankelijk van een luchtafvoer naar buiten, waardoor je zelf bepaalt waar je de keuken plaatst. Door middel van dit recirculatie filter, wordt er een enorme flexibiliteit gecreëerd bij het plaatsen van de keuken.
Geen luchtafvoer naar buiten

Geen luchtafvoer naar buiten

Met een PuriVent filter heb je geen luchtafvoer naar buiten meer nodig. Het filter kan op de motor van de afzuigkap worden geplaatst, waarna deze vanzelf in werking treedt. Voor ieder afzuigsysteem is er een passend filter, waardoor de luchtafvoer naar buiten dus verleden tijd is. Zonder de luchtafvoer ga je niet alleen warm gestookte lucht besparen, maar ben je ook nog eens vrij in het ontwerpen van de keuken.
Onderhoudsvrij en geld besparen

Onderhoudsvrij en besparen

Vaak zijn de koolstoffilters die door de leverancier van de afzuigkap worden aanbevolen een dure oplossing. Dit komt door het feit dat een traditioneel koolstoffilter een verwachte levensduur heeft van ongeveer 6 maanden. Vaak is na enkele weken de werking van een koolstoffilter al verminderd. Dit komt door het vocht, geur en vetresten die in het filter blijven hangen. Dit is bij het PuriVent filter niet het geval. Een PuriVent filter gaat een keuken leven lang mee en is ook nog eens onderhoudsvrij. Met een plasmafilter bespaar je op de lange termijn dus een hoop geld, als je ervan uit gaat dat één koolstoffilter tussen de € 75,- en € 100,- kost. 

Betere toekomst

Recirculatie is de toekomst

Mensen worden zich steeds bewuster over 'de wereld van morgen'. Verduurzamen wordt steeds belangrijker. Logisch ook, kijk maar eens naar de stijgende gasprijzen. In nieuwbouw woningen zien we de verplichting al, hier is namelijk een luchtafvoer naar buiten niet meer mogelijk. Het recirculeren van de lucht is verplicht. Met een PuriVent filter hoef je niet langer te zoeken naar een duurzame recirculatie oplossing. Je huis verduurzamen en tegelijkertijd voldoen aan de nieuwe wet-en regelgeving? Dan ben je bij PuriVent aan het juiste adres!